Enter your keyword

Skillnaden på oljor

Välkommen

Skillnaden på oljor

Skillnaden på oljor

Olika oljor

Mineralolja:                                                                                                                                                                                                Utvinns ur bergolja, råolja, innehåller inte mineraler. Denna olja framställer bland annat bensin, asfalt och fotogen. Berg, råoljan renas sedan i flera steg, och blir till slut mineralolja. Reningen är miljöfarlig och berg, mineraloljor bryts heller aldrig ner. Eftersom mineraloljan är syntetisk blir den aldrig gammal, den härsknar inte som naturliga råvaror gör, vilket gör att den fungerar som ett konserveringsmedel i skönhetsprodukter och får dem att hålla längre. Mineraloljan kan även ha andra namn som vanligaste är vaselin, paraffin, paraffinur liquidum och petrolatum.

Animalisk olja-fett:                                                                                                                                                                                  Utvinns från döda djur och genomgår därefter en del behandlingar.

Vegetabilisk olja:                                                                                                                                                                                      Utvinns från frön, frukter och nötter. Vanliga oljor är oliver, raps, solros. Men även sesam, vetegrodd, morot, druvkärna, tistel, jojoba mm

Eterisk olja:                                                                                                                                                                                              Utvinns genom destillering av växter. Används till hudvårdsprodukter för att påverka huden på olika sätt, till exempel ge en kylande, sammandragande, cellförnyande, stimulerande eller renande effekt. Oljorna måste alltid blandas ut i något. Eteriska oljor är doftande, flyktiga oljor som förekommer färdigbildade i olika växtdelar. Eteriska oljor förekommer även som smaksättning i livsmedel och aromaterapi.

No Comments

Post Your Comment