Enter your keyword

Mina tankar kring ekologiskt

Välkommen

Mina tankar kring ekologiskt

Mina tankar kring ekologiskt

Mina tankar om ekologiskt och naturliga produkter. Vi konsumerar mycket hud vård i Sverige. Varför inte köpa hudvård som är mindre skadlig för både dig och naturen.

Ekologi är ett samspel mellan djur, natur och människan. Tänker vi också vår kropp som naturlig, vill vi ju gärna undvika så mycket syntetiska och kemiska produkter som möjligt.

Varför får en del kallas för ekologisk och en del naturlig, det beror på att vissa produkter är naturliga men inte märkta ekologiska.

T ex. En gråsten är en gråsten den kommer aldrig kunna bli klassad som ekologisk, men det är väl det mest naturliga i värden. Allt de du plockar i naturen kan aldrig bli ekologisk utan är naturligt. Ekologisk är kanske inte det bästa valet, i vissa fall då regler gör att det går över styr.

De flesta hudprodukter ute i handeln innehåller restprodukter av mineral oljor, paraffin oljor och vaselin detta gör att produkterna täpper till och försvagar din huden på ett onaturligt sätt, och ju mer du smörjer torkar huden ut så du måste smörja mer och du blir till slut beroende av produkten för den har stört den naturliga balansen i huden.

Är ekologisk och naturlig hudvård dyrt?                                                     NEJ                                                                                                                    Inte om man tänker på vad man får. Ekologiska och naturliga produkter är ofta dryga (räcker länge). Ekologiska och naturliga produkter kan till å med vara billigare då man behöver en mindre mängd för samma effekt.

 

No Comments

Post Your Comment