Enter your keyword

Oljor som rengöring ??? funkar det verkligen?

Välkommen

Oljor som rengöring ??? funkar det verkligen?

Oljor som rengöring ??? funkar det verkligen?

Metoden heter OCM

Oil cleansing method (OCM) – rengöra ansiktet med olja

Oljor rengöra huden på djupet. Metoden är helt enkelt att fett effektivt löser upp fett och smuts. Tar effektivt och snabbt bort smink, även en vattenfast mascara. Orenheter kan då avlägsnas utan att störa hudens naturliga fettsyrabalans. Mycket skonsammare för din hud än ”vanlig” hudvård löser/underlättar många hudproblem genom att inte tvätta bort hudens skyddande fettsyramantel så huden kan läkas (fet hy, torr hud, blandhy, eksem, rosacea etc). Perfekt för alla hudtyper, kanske extra för en känslig hud som kan ha problem med rengöringssteget annars.

Oavsett om du har torr, kombinerad eller fet hud så är detta en underbar metod för att göra huden ren på djupet. När porerna blir riktigt rena, så kan dom även dra ihop sig bättre och huden får en jämnare struktur och finare lyster.

Viktigt är att Tvätta bort oljan med en svamp

Olja är inte vattenlösligt, därför kan du inte skölja ansiktet med vatten för att avlägsna din rengöringsolja, utan använder istället en rengöringssvamp. Svampen hjälper dig att få bort all olja samtidigt som det ger en skonsam daglig peeling och bidrar till en fräsch och ren känsla. Du kan också avlägsna rengöringsoljan med en bomullsrondell om du har en mer känslig hud eller en liten handduk. Det är dock viktigt att svampen/duken som du använder till rengöringen alltid är ren, dvs tvätta den efter varje användning.

 

Är viktigt att fukta ansiktet rikligt med ett hydrolat ( flower water) eller vanligt vatten (bör undvikas då vatten har fel PH). Smörj in med några droppar ansiktsolja anpassad för din hud.

Obs! Smörj inte in ansiktet med olja på torr hud. Eftersom huden behöver fukt och fett så är det viktigt att fukta den innan du smörjer in med olja. Risken finns annars att den blir uttorkad istället.

Olja är en drygare produkt än vatten vilket innebär att en rengöringolja ofta blir ett mer ekonomiskt.

No Comments

Post Your Comment