Enter your keyword

Om oss

Välkommen till mig

Jag heter Christin Ung. Jag startade mitt företag 2004 med ett annant namn Balezzia har jag nu hetat sen 2006. Namnet Balezzia är från spanska och betyder skönhet fast jag har för svenska det lite. 2004 var jag klar med min utbildning till medicinsk fotterapeut och tog då över en lokal på karslund i Bollnäs var där i 2år. Öppnade sedan i en större lokal på stan i Bollnäs. 2010 flyttade jag till Alfta. Under tiden har jag även utbilda mig till Nagelteknolog, skönhetsterapeut, spaterapeut, grund kurs i massage även reiki healing mm och nu senast läst Metamorfos.
Har haft en butik hela tiden också som bara växer med takten som mer och mer produkter som kommer är ekologiska.

Mina tankar

Mina tankar om ekologiskt och naturliga produkter.
Vi konsumerar mycket hudvård i Sverige.
Varför inte köpa hudvård som är mindre skadlig för både dig och naturen.
Ekologi är ett samspel mellan djur, natur och människan. Tänker vi också vår kropp som naturlig, vill vi ju gärna undvika så mycket syntetiska och kemiska produkter som möjligt.
Varför får en del kallas för ekologisk och en del naturlig, det beror på att vissa produkter är naturliga men inte märkta ekologiska.
T ex. En gråsten är en gråsten den kommer aldrig kunna bli klassad som ekologisk, men det är väl det mest naturliga i värden. Allt de du plockar i naturen kan aldrig bli ekologisk utan är naturligt. Ekologisk är kanske inte det bästa valet, i vissa fall då regler gör att det går över styr.
De flesta hudprodukter ute i handeln innehåller restprodukter av mineral oljor, paraffin oljor och vaselin detta gör att produkterna täpper till och försvagar din huden på ett onaturligt sätt, och ju mer du smörjer torkar huden ut så du måste smörja mer och du blir till slut beroende av produkten för den har stört den naturliga balansen i huden.
Är ekologisk och naturlig hudvård dyrt?
NEJ
Inte om man tänker på vad man får. Ekologiska och naturliga produkter är ofta dryga(räcker länge) som hjälper länge. Ekologiska och naturliga produkter kan till å med vara billigare då man behöver en mindre mängd för samma effekt.